Go Back
Udskriv

Glutenfri Sarah Berhardt kager

Gluten-og mælkefri
Antal 12 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

bund

  • 100 g mandelmel vi brugte mandelmel der var malet fint fra start
  • 4 tsk. kokossukker
  • 1,5 æggehvide vi brugte pasteuriseret, men er ikke nødvendigt

Fyld

  • 100 g mørk chokolade
  • 1,5 æggehvide vi brugte pasteuriseret
  • 2 tsk. kokossukker
  • 1 dl soyafløde den piskbare fra Alpro
  • 4 dråber citronsaft gør fløden ekstra fast

Overtræk

  • 160 g mørk chokolade omkring 70%

Sådan gør du

  • Først laves bundende.
  • Kom mandelmel, kokossukker og æggehvide i en skål og bland det godt sammen.
  • Kom dejen på en bageplade beklædt med bagepapir i små kugler, vi fik ca. 14 bunde ud af dejen. Smør dem ud, så de danner små cirkler ( de flyder ikke ud, så lav dem i den størrelse du vil have dem).
  • Sæt dem i ovnen og bag dem til de er gyldne, det varer omkring 10 minutter.
  • Nu skal fyldet laves.
  • Kom chokolade i en skål og smelt det over vandbad. Lad det køle lidt af bagefter.
  • Pisk æggehvide stift sammen med kokossukker. Vi brugte en håndmixer.
  • Sæt skålen til side og pisk nu soyafløde i en anden skål. Tilsæt citronsaft og pisk det. Det kan godt tage noget tid, før det er helt stift.
  • Vend nu det (lidt afkølede) chokolade sammen med æggemassen og flødeskummet.
  • Kom moussen på bundene, vi brugte en ske.
  • Nu skal kagerne sættes på køl eller gerne frys i 20 minutter.
  • Imens smeltet chokoladen til overtræk.
  • Når kagerne er kolde, skal de overtrækkes med chokolade. Vi overtrak dem ved at placere dem på en gaffel over en skål og så overhælde dem med chokolade. Kom dem på en plade beklædt med film eller bagepapir og lad dem størkne.
  • Spises afkølede og opbevares på køl.