Go Back
+ servings
Udskriv

Wokret med græskar, nudler og palmekål

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1/2 stk. lille hokkaidogræskar
  • 2-3 stk. stængler palmekål
  • 2 pakker nudler
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. soyasauce + ekstra til servering
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2-1 spsk. æblecidereddike
  • evt. 1 tsk. sukker/sirup
  • ristede cashewnødder

Sådan gør du

  • Start med at vaske græskar og skær det over på midten. Fjern kernerne og skær græskaret i mindre stykker - gerne lidt aflange stykker. Jeg skræller ikke mit græskar, når jeg køber en økologisk variant.
  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken i letsaltet vand.
  • Vask palmekål og skær det i mindre stykker. Hak løget og pres hvidløget.
  • Kom olie på en dyb pande.
  • Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege et øjeblik. Tilsæt græskar og lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu soyasauce, olivenolie og æblecidereddike. Lad det stege, til græskar er blevet mere mørt - det må gerne have noget bid.
  • Tilsæt palmekål til retten og lad det stege lidt med.
  • Når nudlerne er færdige kommes de på panden og vendes rundt.
  • Retten serveres med ekstra soyasauce og ristede cashewnødder.
  • Velbekomme.