Go Back
Vegetarisk gullash
Udskriv

Vegetarisk gullash

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Forfatter Stinna

Ingredienser

Vegetarisk gullash

  • 1 spsk. smør
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stk. store gulerødder
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. røget paprika
  • 2 spsk. tomatpure
  • 750-1000 ml grøntsagsbouillion
  • 200 g champignion
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 tsk. soyasauce

Kartoffelmos

  • 1 kg kartofler
  • 40-50 g smør
  • 1 dl sødmælk
  • salt

Sådan gør du

Vegetarisk gullash

  • Kom smør i en gryde.
  • Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt det til gryden. Lad det stege et par minutter.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Tilsæt til gryden og lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu paprika, spidskommen, røget paprika og tomatpuré. Lad det stege cirka 1 minut og tilsæt grøntsagsbouillion.
  • Vask champignon grundigt og skær dem i skiver. Hak peberfrugt i tern. Skyl kidneybønnerne og tilsæt champignion, peberfrugt og bønner til gryden, sammen med laurbærblade og soyasauce. Lad det koge i cirka 1 time - eller gerne længere.
  • Smag gryderetten til med salt og peber. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere sauce.

Kartoffelmos

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre.
  • Hæld vandet fra og tilsæt smør, mælk og salt. Mos det godt sammen.
  • Server vegetarisk gullash sammen med kartoffelmos. Velbekomme.