Go Back
Chokolade granola
Udskriv

Granola

Sprød og sød granola med mandler, honning og kokos.
Ret Morgenmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 1 portion
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 2 spsk. honning
  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 100 g hakkede mandler
  • 1 dl kokosmel
  • 1 drys kardemomme kan undlades
  • 1 lille drys salt
  • 80 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader (alm. ovn - over-og undervarme).
  • Kom smør og honning i en gryde. Lad det smelte sammen.
  • I en skål blandes havregryn, grofthakkede mandler, kokosmel, et drys kardemomme og et drys salt.
  • Hæld smør-blandingen over og rør det godt rundt.
  • Kom det hele på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages midt i ovnen i 15-20 minutter. Rør rundt undervejs. Hold godt øje med det - det skal blive gyldent, men må ikke blive for mørkt. Kom det i et fad, så det kan køle af. Det bliver sprødt, når det køler af.
  • Når det er afkølet tilsættes grofthakket mørk chokolade.
  • Spises på yoghurt. Velbekomme.

Noter

Tip: Prøv også at tilsætte 1-2 spsk. kakao til granolaen. Så får en en skøn mørk farve og smager endnu mere af chokolade. Du kan også tilsætte andre nødder og kerner.
Prøv også at tilsætte chokoladen mens granolaen stadig er varm - så smelter chokoladen ud.