Go Back
Gulerodssuppe
Udskriv

Gulerodssuppe med ristede kikærter

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 500 g gulerødder
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 x 1 cm frisk ingefær
  • 1 stk. lille klump frisk gurkemeje eller ½ tsk tørret
  • olie til stegning
  • 1 tsk. karrypasta
  • saft af ½ citron
  • 500 ml vand
  • lidt grøntsags bouillion
  • salt
  • evt. lidt chili
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk soyasauce

Sådan gør du

  • Kom olie i en gryde.
  • Skær løg, hvidløg, gulerødder, ingefær, gurkemeje og chili i tern/små stykker og kom det i en gryde.
  • Lad det stege til ét minuts tid, hvorefter der tilsættes karrypasta, vand og grøntsagsboullion.
  • Lad suppen koge, til gulerødderne er blevet møre.
  • Imens laves de stegte kikærter.
  • Kom lidt olie på en pande og steg kikærterne heri. Når kikærterne har fået lidt farve, tilsættes soya. Kikærterne er færdige, når alt soya er på kikærterne.
  • Når gulerødderne er kogt møre, skal suppen blendes. Jeg brugte min stavblender.
  • Smag herefter til med salt og citronsaft.
  • Serveres med kikærter og lidt feta.
  • Velbekomme.