Go Back
Tomatsuppe
Udskriv

Tomatsuppe

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 2 stk. løg
  • 1 stk. porre
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl vand
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. grøntsagsbouillion (eller bouillionterning)
  • 3 dl piskefløde
  • salt og peber

Tilbehør

  • suppehorn
  • bredbladet persille
  • flutes

Sådan gør du

  • Start med at vaske porre og skær den i skiver. Hak løg og hvidløg groft.
  • Kom olie i en gryde og steg porre, løg og hvidløg et par minutter. Det må ikke blive brunt.
  • Tilsæt vand, hakkede tomater, oregano, paprika, salt og grøntsagsbouillion. Jeg bruger bouillion i pulver, men hvis du bruger en bouillionterning, så opløs den i vandet først.
  • Lad suppen koge i 25-30 minutter. Blend den herefter.
  • Tilsæt nu fløde og varm suppen godt. Smag til med salt og peber.
  • Serveres med flute, persille og suppehorn. Velbekomme.