Skøn opskrift på cremet risalamande lavet af risengrød.
Ret Dessert
Køkken Jul
Antal 4personer
Forfatter Stinna
Ingredienser
Risengrød - 800 g kogt, kold risengrød. Kogt med vaniljestang.
3dlvand
200ggrødris
1Lsødmælk
1dryssalt
1stk.vaniljestang
Risalamande
110gsmuttede mandler
4,25dlpiskefløde
2spsk.sukker(hvis du ønsker mere vaniljesmag, så tilsæt lidt vanilje sammen med sukkeret).
Servering
kirsebærsauce
Sådan gør du
Dagen før servering koges risengrød. Kom vand i en gryde og kog risene deri. Tilsæt sødmælk og kog risengrøden under omrøring. Risengrøden koges sammen med en vaniljestang - husk at tilsætte lidt salt til grøden.
Risalamande
Smut mandlerne og hak dem groft.
Pisk fløden til flødeskum. Det skal ikke være hårdt pisket.
Tilsæt sukker til flødeskummet og rør det forsigtigt rundt.
Fisk vaniljestangen op.
Tilsæt nu grød lidt ad gangen. Sørg for at tage små skefulde, så du er sikker på at få det rørt ordentligt ud.
Sæt risalamanden i køleskabet inden servering. Gerne nogle timer, så den bliver helt kold.