Go Back
Risalamande
Udskriv

Risalamande

Skøn opskrift på cremet risalamande lavet af risengrød.
Ret Dessert
Køkken Jul
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Risengrød - 800 g kogt, kold risengrød. Kogt med vaniljestang.

  • 3 dl vand
  • 200 g grødris
  • 1 L sødmælk
  • 1 drys salt
  • 1 stk. vaniljestang

Risalamande

  • 110 g smuttede mandler
  • 4,25 dl piskefløde
  • 2 spsk. sukker (hvis du ønsker mere vaniljesmag, så tilsæt lidt vanilje sammen med sukkeret).

Servering

  • kirsebærsauce

Sådan gør du

  • Dagen før servering koges risengrød. Kom vand i en gryde og kog risene deri. Tilsæt sødmælk og kog risengrøden under omrøring. Risengrøden koges sammen med en vaniljestang - husk at tilsætte lidt salt til grøden.

Risalamande

  • Smut mandlerne og hak dem groft.
  • Pisk fløden til flødeskum. Det skal ikke være hårdt pisket.
  • Tilsæt sukker til flødeskummet og rør det forsigtigt rundt.
  • Fisk vaniljestangen op.
  • Tilsæt nu grød lidt ad gangen. Sørg for at tage små skefulde, så du er sikker på at få det rørt ordentligt ud.
  • Sæt risalamanden i køleskabet inden servering. Gerne nogle timer, så den bliver helt kold.
  • Serveres med kirsebærsauce.