Go Back
Sukkerfri risalamande
Udskriv

Sukkerfri risalamande

Ret Dessert
Køkken Jul
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 1 L sødmælk
  • 2,5 dl grødris
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk. sødestof (smag til)
  • 100 g mandler

Sådan gør du

  • Kom vand i en gryde og bring det i krog.
  • Kom ris i og lad det koge 1/2 minut.
  • Tilsæt mælk og lad det koge ved middel varme under omrøring.
  • Koges til det er en tyk grød.
  • Kog mandler i en gryde i 5 minutter og smut dem herefter.
  • Når risengrøden er kold, skal flødeskummet piskes stift.
  • Tilsæt sødestof og vanille til fløden.
  • Når fløden er stiv blandes 1/2 af risengrøden heri.
  • Hak mandlerne groft og kom dem i.
  • Smages til med sødestoffer.