Go Back
Udskriv

Tortillas

Nemme og lækre tortillapandekager. Fyldes med lige det fyld, du ønsker.
Ret Bagværk
Køkken Mexikansk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 6 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 250-275 g hvedemel
  • 2 dl kogende vand
  • 1 tsk. groft salt
  • 25 g smør

Sådan gør du

  • Smelt smør på panden (den pande, du skal bruge til at bage tortillas på).
  • Kom hvedemel i en skål. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt det smeltede smør til skålen. Rør det rundt.
  • Tilsæt nu salt og kogende vand. Ælt det godt, til dejen er smidig. Der er forskel på mel, så måske der skal lidt mere i. Dejen må endelig ikke være for tør.
  • Strø lidt mel på køkkenbordet.
  • Del dejen i 6 dele og tril dejen til kugler. Lad dejen hvile i 10 minutter.
  • Rul de små dele dej ud, så de danner små pandekager. Rul dem så tyndt ud, som du kan. De må gerne være lidt gennemsigtige.
  • Steg tortillas på stegepanden i ca. 20-30 sekunder på hver side, til de er gyldne. Panden skal ikke pensles med olie, men steger i den lille rest smør der var tilbage. Jeg anbefaler en slip-let pande.
  • Kom dine tortillas på en tallerken og kom et fugtigt viskestykke over. Lad dem ligge, til de skal spises. Fugten er vigtig for, at de forbliver bløde.