Go Back
Chokorug
Udskriv

Chokorug

Lækre chokorug - nemme rugbrødsboller med mørk chokolade. Opskriften rækker til 2 bageplader.
Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Hævetid 1 time
Antal 40 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Rugkerner

  • 3 dl knækkede rugkerner
  • 5 dl vand (det vand de koges i)

Resterende ingredienser

  • 5 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 2-3 dl koldt vand
  • 2 små tsk. salt
  • 5 spsk. mørk sirup (alm. sirup kan også bruges)
  • 3 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 10-11 dl rugmel
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 200 g mørk chokolade

Topping

  • 100-150 g hakkede mandler

Sådan gør du

Rugkerner

  • Kog de knækkede rugkerner i vand, til de er møre og vandet er kogt væk. Lad dem køle helt af.

Resterende ingredienser

  • Kom kærnemælk, gær og vand i en skål. Jeg bruger min røremaskine. Opløs gær helt.
  • Tilsæt salt, sirup, solsikkekerner og hørfrø. Rør det rundt.
  • Tilsæt rugmel og kakao. Lad røremaskinen ælte dejen i cirka 5 minutter.
  • Hak mørk chokolade groft og tilsæt til dejen. Bland det godt sammen.
  • Lad nu dejen hæve under et viskestykke i 1 time.
  • Efter 1 time tændes ovnen på 175grader varmluft.
  • Hak mandlerne.
  • Med fugtige hænder formes en lille kugle af dejen (behøver ikke at være rund). Dyp den i hakkede mandler og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Der er dej nok til 2 plader med chokorug. Lad dem hæve, til ovnen er helt varm.
  • Bag dem på samme tid i ovnen i cirka 40 minutter. Hold øje med dem, ovne er forskellige. Lad dem køle af, inden de spises.