Go Back
Udskriv

Israelsk couscoussalat

Israelsk couscoussalat. Salaten her rækker som tilbehør til 4 personer.
Ret Salat
Køkken Israelsk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 2,5 dl perle couscous (ikke kogt)

Dressing

  • 3/4 dl olivenolie
  • 1/2 tsk. sennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. hvid balsamico
  • salt og peber

Salat

  • 1 stk. lille rødløg
  • 1/2 stk. agurk
  • 6 stk. cherrytomater
  • 1 håndfuld blandede usaltede pistacienødder og pinjekerner i alt
  • 1 lille håndfuld friske mynteblade
  • 1 håndfuld blandede tørret abrikoser og tørrede tranebær

Sådan gør du

  • Start med at koge perle couscous som anvist på pakken. Efter kogning skal de løsnes med en ske, så de ikke hænger sammen. Lad dem køle helt af.

Dressing

  • Alle ingredienserne til dressingen røres sammen. Smag til med salt og peber.

Salat

  • Rødløg hakkes fint. Agurk og tomater skæres i tern. Kom det i en skål.
  • Rist pistacienødder og pinjekerner på en pande, til de er gyldne. Lad dem køle af.
  • Hak mynteblade og tørrede frugter. Kom det i skålen.
  • Bland nu det afkølede couscous, dressing og resten af ingredienserne sammen i skålen. Smag til med salt og peber.
  • Spises kold som tilbehør til fx falafler. Velbekomme.