Go Back
Udskriv

Ovnbagte grønne falafler

Antal 20 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 400 g kogte kikærter
  • 2 stk. små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 stk. æg
  • 3 tsk. tørrede koriander
  • 3 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. salt
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • 1 stor håndfuld frisk spinat
  • 4 spsk. havregryn
  • 2 stk. små kartofler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. kokosolie / olivenolie
  • 4-5 spsk. mel
  • Olie til at dryppe over dem

Sådan gør du

  • Udblød og kog kikærterne efter anvisning på posen. Kikærter skal udblødes i 12 timer, så husk at gøre dette før du skal igang.
  • Når kikærterne er kogt og afkølet, så blendes de med alle ovenstående ingredienser, pånær mel, til de får en nogenlunde fin og ensartet konsistens. Kartoflerne blendes med.
  • Når det hele er blendes, kommes der mel i for at give en tykkere konsistens. Falaflerne skal kunne sættes på en bageplade, uden at flyde ud.
  • Falaflerne kommes på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg brugte en spiseske og mine fik en fin størrelse.
  • Dryp dem med en smule olie inden de skal i ovnen.
  • Bages ved 200g varmluft i 20-30 min.
  • Jeg anbefaler at man fryser de falafler ned, som ikke skal spises. Ofte synes jeg desværre, at falafler har en tendens til at blive lidt småtørre dagen efter de er lavet. Men på selve dage, er de virkelig lækre.