Go Back
Udskriv

Grillede auberginer med tomatsalsa og ost

Opskriften rækker til ét fad, tilbehør til 4 - og så er der en rest til dagen efter.
Ret Aftensmad, Tilbehør
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 2 stk. auberginer
  • ½ spsk. salt
  • ½ stk. chili
  • 2 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt basilikum
  • 5 stk. tomater
  • 1,5 spsk. honning flydende
  • ½ dl olivenolie
  • 1,5 spsk. balsamico
  • salt
  • peber
  • 1 dl revet ost eller mere!

Sådan gør du

  • Skær auberginerne i skiver.
  • Drys med salt og lad dem trække et par minutter. Skyl og tør skiverne herefter.
  • Grill auberginerne på begge sider.
  • Hak chili, hvidløg og løg fint. Skær kernerne ud af tomaterne.
  • Når auberginerne er grillede, kommes de i et ildfast fad smurt med olivenolie. Kom grøntsagerne over.
  • Lav en dressing af olivenolie, balsamico, salt, peber og honning. Hæld den over retten.
  • Drys med ost.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200grader til osten er godt smeltet.