Go Back
Varme hveder
Udskriv

Varme hveder

Varme hveder med smag af kardemomme.
Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Antal 12 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 2,5 dl lun sødmælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk. sukker
  • 2 stk. æg
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 1 spsk. stødt kardemomme (mængde afhænger af præferencer og styrken på dit kardemomme)
  • 500-550 g hvedemel
  • 100 g smør (blødt)

Sådan gør du

  • Start med at opløse gær i lun mælk. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt sukker, æg, salt og kardemomme.
  • Tilsæt hvedemel. Start med 500g. Rør dejen i et par minutter.
  • Tilsæt nu det bløde smør.
  • Ælt/rør dejen til den er blank og ensartet. Allerhelst til den slipper skålens kanter. Dejen må gerne være klistret, men ikke våd - så skal du tilsætte mere mel.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time med et klæde over.
  • Efter 1 time er det tid til at forme hvederne.
  • Kom mel på et bord. Del dejen i 12 lige store stykker.
  • Hver dejklump foldes nu med enderne/siderne ind mod hinanden, så hveden bliver mere ensartet. Placer bollen på køkkenbordet (hvor der ikke er for meget mel). Stram nu dejen op, ved at køre din hånd i cirkler rundt om hveden. Alternativt kan du blot forme hvederne runde som du plejer.
  • Placer hvederne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt dem forholdvis tæt, da de gerne skal hæve ind i hinanden. Lad dem nu hæve i 30 minutter.
  • Imens hvederne hæver tændes ovnen på 180grader varmluft.
  • Efter 30 minutter placeres bagepladen i midten af ovnen. Bages i cirka 14-18 minutter (hold øje med dem - der er forskel på ovne).
  • Serveres lune (og ristede) med smør.