Go Back
Nem pizzadej
Udskriv

Nem pizzadej

Min bedste opskrift på nem pizzadej.
Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 1 time
Antal 2 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 1/4 pakke gær (cirka 12-15g)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 400 g hvedemel (Der er forskel på mel, så prøv dig gerne frem)

Sådan gør du

  • Start med at opløse gær i vandet. Jeg brugte min røremaskine til denne opskrift.
  • Tilsæt olie og salt. Rør det godt rundt.
  • Tilsæt nu mel og lad dejen køre på røremaskine i cirka 10 minutter, til den er ensartet og glat. Allerhelst til dejen slipper skålens kanter. Dejen må ikke være tør, men skal heller ikke være for klistret - så må du tilsætte lidt mere mel.
  • Kom et klæde over dejen og lad den hæve 1 time et lunt sted. Når dejen har hævet halvdelen af tiden, tændes ovnen på 275 (eller 250) grader varmluft. Placer en bageplade i midten.
  • Når dejen er hævet til cirka dobbeltstørrelse, er den klar til at bage med.
  • Kom en smule mel på fingrene. Tag halvdelen af dejen op og stræk i den, så den bliver større. Sørg for at lade kanterne være lidt tykkere end resten af pizzaen. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Stræk gerne mere i dejen - brug fingrene til at presse den større - men igen, lad kanterne være.
  • Kom dit yndlingsfyld på pizzaen.
  • Når pizzaen er klar, skrues ovnen over på alm. ovn (over- og undervarme). Åben ovnen og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Dette kan godt kræve en hjælpende hånd.
  • Bag pizzaen til kanten er gylden og fyldet er færdigt.
  • Velbekomme.