Go Back
Udskriv

Ratatouille

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Tomatsauce

  • 15 g smør til stegning
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. finthakket frisk timian
  • 1 spsk. finthakket rosmarin
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 spsk. soltørret tomat (jeg brugte soltørrede tomater i olie, hakket)
  • 1/2-1 tsk. groft salt (smag gerne på saucen)
  • 1 drys peber
  • 1 stk. lille aubergine
  • 1/2 stk. squash (mellemstor)
  • 2 stk. store tomater
  • 1 stk. stort rødløg
  • 30-40 g revet parmesanost

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Herefter skal saucen laves. Kom smør i en gryde.
  • Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt det til gryden og lad det stege, til løgene er klare (ikke brune).
  • Tilsæt nu hakkede tomater, krydderurter, salt, peber og soltørrede tomater. Lad det simre i 10 minutter.
  • Imens skæres aubergine, squash, tomater og rødløg i skiver.
  • Hæld tomatsaucen ned i et ildfast fad. Placer herefter grøntsagerne som vist på billedet. Tryk dem en smule ned, så de rører ved saucen.
  • Drys retten med revet parmesanost.
  • Bages i midten af ovnen i cirka 30 minutter. Grøntsagerne skal være møre, men stadig have lidt bid.
  • Velbekomme.