Go Back
Romkugler med bønner
Udskriv

Romkugler med bønner

Ret Dessert
Køkken Sundere søde sager
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 15 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 20 stk. dadler de bløde i papæske
  • 1 stk. dåse kidneybønner eller sorte nønner
  • 1 spsk. kokosolie målt i fast form
  • 3 spsk. kakaopulver
  • lidt salt
  • 4 tsk. romessens eller mindre - smag til
  • 100 g mandler
  • 100 g kokosmel helt almindeligt

pynt: mørk chokolade og kakaopulver

    Sådan gør du

    • Start med at mose dadlerne med en gaffel eller i en minihakker. Kom dem i en skål.
    • Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem grundigt.
    • Du kan enten komme alle ingredienser i en blender eller foodprocesser/minihakker. Hvis din maskine ikke er så kraftig, kan du gøre det som skrevet herunder.
    • Kom dem i en minihakker og mos det godt, så det er helt fint blendet. Kom et i skålen.
    • Kom nu kokosolie, kakaopulver, salt, romessens i skålen og bland det hele godt sammen.
    • Kom mandler og kokosmel i minihakkeren. Blend det, til mandlerne er hakket så fint som muligt, med mindre du gerne vil have nogle grove stykker deri.
    • Kom det i dejen og bland det hele godt sammen. Smag til med romessens, salt og eventuelt lidt sirup.
    • Kom massen på køl, i minimum 2 timer. Tril dem derefter og overtræk dem med chokolade. Det er klart lettest at overtrække dem, hvis de er helt kolde.
    • Nydes kolde med en kop kaffe til.