Go Back
Udskriv

Sundere kanelstjerne

Ret Bagværk
Køkken Jul
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 30 minutter
Antal 1 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. agavesirup eller honning
  • 1 stk. æg
  • 30 g smør smeltet
  • 1 tsk. kardemomme
  • 250-300 g hvedemel
  • 100 g groft mel

fyld:

  • 12 stk. dadler de bløde fra æske
  • 2 spsk. agavesirup eller honning
  • 100 g smør
  • 2 spsk. kanel

Sådan gør du

  • Kom gær og vand i en skål. Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt salt og sirup.
  • Tilsæt ægget, smeltet smør og kardemomme.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen. Jeg lavede min dej på en røremaskine, men den kan også laves ved at ælte med hænderne. Dejen skal være fast, men ikke virke alt for tør, men skal kunne slippe hænderne.
  • Sæt dejen et lunt sted med et viskestykke over i ca. 30 minutter.
  • Imens laves fyldet.
  • Fjern sten fra dadlerne og mos dadlerne med en gaffel.
  • Kom dadler, sirup, blødt smør og kanel i en skål. Bland det hele godt rundt. Jeg brugte hænderne.
  • Når dejen er hævet, skal stjernen laves.
  • Del dejen i fire dele.
  • Rul dejen ud og kom den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Smør med 1/3 af remoncen / fyldet.
  • Forsæt nu med de andre lag, til alt dejen og remoncen er brugt og der er fire lag. Der skal ikke remonce på det øverste lag.
  • Sæt nu en stor tallerken ned over og skær kanterne af, så der er en fin rund form.
  • Sæt et glas i midten. Skær nu fire steder i dejen - kl. 3, 6 , 9 og 12.
  • Hver del deles nu yderligere i 4. Tag dem to og to, de skal snurres ca. 1 1/4 gang rundt.
  • Sørg for at enderne er godt samlet.
  • Kagen pensles med æg og bages i 10-15 minutter i ved 200grader (ikke varmluft).
  • Spises lun. Velbekomme!