Go Back
Udskriv

Malous sundere bananmuffins (børnevenlige muffins)

Sundere og børnevenlige muffins.
Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 6 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 2 stk. bananer
  • 1/2 tsk. stødt kanel
  • ét drys salt
  • 1-1,5 dl mælk vi brugte mandelmælk
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2-3 dl havregryn vi brugte glutenfri
  • 50 g smør eller kokosolie
  • 4 spsk. agavesirup eller honning
  • 50 g mørk chokolade

topping:

  • 50 g mørk chokolade
  • frysetørrede hindbær
  • guld-flager

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • I en blender kommes alle ingredienserne i til kagen, pånær den mørke chokolade.
  • Juster med mælk og havregryn, så dejen har en tyk, men stadig flydende, konsistens.
  • Hak chokoladen groft og tilsæt den til dejen. Rør rundt.
  • Kom dejen i muffinsforme (vi brugte en silikoneform) og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft, i ca. 20 minutter. Hold øje med dem - der er forskel på ovne og især forskel på muffinsforme.
  • Når kagerne er gyldne, er de færdige.
  • Tag dem ud af ovnen og kom lidt mørk chokolade på toppen, som så smelter på den varme kage.
  • Pynt kagerne og spis dem når de er kølet af.
  • Velbekomme!

Noter

Du kan erstatte mørk chokolade med mælkechokolade for en endnu mere børnevenlig version.