Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Udskriv
Vegetarisk nøddepostej
Vegetarisk nøddepostej - eller julepostej. Spises i stedet for kød til jul.
Ret
Aftensmad
Køkken
Jul, Vegetarisk
Forb. tid
20
minutter
Tilb. tid
1
time
Antal
4
personer
Forfatter
Stinna
Ingredienser
1,5
dl
brune ris - ukogt - koges efter anvisning på posen
300
g
løg
50
g
finthakkede mandler
350
g
knoldselleri
10
stk.
dadler uden sten
1
stk.
æble
4
stk.
æg
2
spsk.
olivenolie
1/2
potte timian
1
spsk.
hvid balsamico
1-2
dl
hvedemel eller rismel
salt
peber
Sådan gør du
Kog ris som anvist på posen.
Blend mandler fint i en minihakker.
Hak løg, knoldselleri, æble og dadler fint i en minihakker.
Bland det hele med æg, hakket frisk timian, salt, peber og balsamico.
Kom mandler og rismel i. Herefter de kogte ris.
Kommes i et smurt ildfast fad - eller to små. Postejen skal være 3-4 cm høj.
Bages ved 180 grader (ikke varmluft), i ca. 1 time (eller til den er gylden).
Spar ikke på saltet, den har brug for en del salt.
Noter
Laves gerne dagen i forvejen og varmes juleaften - så smager den bedst.