Go Back
Udskriv

Vegetarisk nøddepostej

Vegetarisk nøddepostej - eller julepostej. Spises i stedet for kød til jul.
Ret Aftensmad
Køkken Jul, Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1,5 dl brune ris - ukogt - koges efter anvisning på posen
  • 300 g løg
  • 50 g finthakkede mandler
  • 350 g knoldselleri
  • 10 stk. dadler uden sten
  • 1 stk. æble
  • 4 stk. æg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 potte timian
  • 1 spsk. hvid balsamico
  • 1-2 dl hvedemel eller rismel
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Kog ris som anvist på posen.
  • Blend mandler fint i en minihakker.
  • Hak løg, knoldselleri, æble og dadler fint i en minihakker.
  • Bland det hele med æg, hakket frisk timian, salt, peber og balsamico.
  • Kom mandler og rismel i. Herefter de kogte ris.
  • Kommes i et smurt ildfast fad - eller to små. Postejen skal være 3-4 cm høj.
  • Bages ved 180 grader (ikke varmluft), i ca. 1 time (eller til den er gylden).
  • Spar ikke på saltet, den har brug for en del salt.

Noter

Laves gerne dagen i forvejen og varmes juleaften - så smager den bedst.