Go Back
Udskriv

Minirugbrød - perfekte til madpakken

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 50 minutter
Antal 12 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Dag 1:

  • 2 dl surdej jeg bruger en med hvedemel og rugmel. Min surdej er ret tyk
  • 80 g rugkerner knækkede
  • 80 g solsikkekerner kan byttes ud med flere rugkerner
  • 80 g hørfrø
  • 80 g groft rugmel
  • 80 g hvedemel
  • 1 spsk. sirup
  • 1/2 tsk. flydende malt kan undlades, men giver farve og smag
  • 2 dl koldt vand
  • 1 spsk. groft salt

Dag 2:

  • blanding fra dag 1
  • 200 g groft rugmel
  • 15 g gær
  • 2-3 dl vand eller mere, det kommer an på hvor tyk din dej er. Jeg kommer lidt mere i

Sådan gør du

  • Dag 1: På førstedagen blandes alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Kommes på køl i mindst 12 timer med et håndklæde over.
  • Dag 2: Tag skålen ud af køleskabet. Tilsæt nu resten af ingredienserne og rør det godt rundt, gerne på en røremaskine (ved lav hastighed). Dejen skal ikke være for tyk og heller ikke for tynd. Jeg har min dej så tyk, at jeg med en ske kan komme det i forme - men det flyder ikke helt ud selv.
  • Nu skal dejen hæve lunt 2 timer.
  • Kommes i forme og prik overfladen med en gaffel.
  • Bages i 50 minutter i en forvarmet ovn ved 190grader (ikke varmluft).
  • Lad dem køle lidt af og spises med smør på.
  • Velbekomme.

Noter

Disse minirugbrød kan sagtens fryses.