Go Back
Udskriv

Skønne klatkager med citron

Ret Bagværk, Dessert
Køkken Jul
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 8 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 480 g kogt risengrød
  • 2 stk. æg
  • 3 spsk. hvedemel eller en anden type fin mel
  • lidt salt
  • 1 spsk. sukker (eller sirup)
  • lidt vanilje
  • skal af 1/2 økologisk citron (kan undlades)
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Kom risengrød, æg, hvedemel, salt, agavesirup, vanilje og fintrevet citronskal i en skål.
  • Rør det hele godt rundt, til det hænger sammen som en tyk dej.
  • Kom smør på en pande og kom dejen på - de skal fylde det samme, som små pandekager.
  • Steg dem ved middelvarme og vend dem, når de er gyldne.
  • Spises lune med marmelade og sirup til.

Noter

Husk at lave dobbeltportion af risengrød. Så er der altid til klatkager eller risengrødsboller.