Go Back
Grønkålssalat til jul
Udskriv

Grønkålssalat til jul

Julet grønkålssalat med appleisn, granatæblekerner, kanel-dressing, fetaost og valnødder.
Ret Salat
Køkken Jul, Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 5 stængler grønkål
  • 1 stk. appelsin
  • 1 stk. granatæble
  • 1/2 stk. rødløg
  • 70 g valnødder
  • 1 håndfuld salatost

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. kanel
  • saft af 1 citron
  • evt. 1 tsk. honning
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at vaske grønkål godt. Skær bladene i mindre stykker og kom dem i en skål.
  • Lav dressingen i en lille skål og hæld dem over grønkålen. Masser grønkål med dine hænder - dette er vigtigt i en grønkålssalat. Så bliver bladene blødere.
  • Skær skrællen af appelsinen. Appelsinen skæres i mindre stykker og kommes i salaten.
  • Halvver granatæblet og fjern kernerne. Kom kernerne i salaten.
  • Hak løget fint og tilsæt det til skålen.
  • Vend salaten godt rundt. Smag til med salt.
  • På en tør pande ristes valnødder til de er gyldne.
  • Top salaten med med ristede valnødder og salatost.

Noter

Salaten kan også laves dagen i forvejen. Vend dog med at tilsætte valnødder og salatost.