Julet grønkålssalat med appleisn, granatæblekerner, kanel-dressing, fetaost og valnødder.
Ret Salat
Køkken Jul, Vegetarisk
Forb. tid 15minutter
Tilb. tid 10minutter
Antal 4personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
5stænglergrønkål
1stk.appelsin
1stk.granatæble
1/2stk.rødløg
70gvalnødder
1håndfuldsalatost
Dressing
2spsk.olivenolie
1/2tsk.kanel
saft af 1 citron
evt. 1 tsk. honning
salt og peber
Sådan gør du
Start med at vaske grønkål godt. Skær bladene i mindre stykker og kom dem i en skål.
Lav dressingen i en lille skål og hæld dem over grønkålen. Masser grønkål med dine hænder - dette er vigtigt i en grønkålssalat. Så bliver bladene blødere.
Skær skrællen af appelsinen. Appelsinen skæres i mindre stykker og kommes i salaten.
Halvver granatæblet og fjern kernerne. Kom kernerne i salaten.
Hak løget fint og tilsæt det til skålen.
Vend salaten godt rundt. Smag til med salt.
På en tør pande ristes valnødder til de er gyldne.
Top salaten med med ristede valnødder og salatost.
Noter
Salaten kan også laves dagen i forvejen. Vend dog med at tilsætte valnødder og salatost.