Go Back
Grønkålssalat med bagte rødbeder og appelsin
Udskriv

Rødbedesalat med bagte krydrede rødbeder og appelsin

Ret Salat, Tilbehør
Køkken Jul, Vegetarisk
Forb. tid 3 timer 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 400 g rødbeder
  • 3 stængler grønkål
  • 1 stk. rødløg

Dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. kanel
  • 1 drys cayennepeber
  • 1 tsk. spidskommen, stødt
  • 1 spsk. lys tahin (det er ikke så bittert som det mørke)
  • 3 spsk. appelsinsaft

Topping

  • 1 håndfuld pinjekerner
  • 1 håndfuld salatost (eller fetaost)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask rødbederne grundigt og skær dem i tern, ca. 1,5 x 1,5 cm, og kom dem i et ovnfast fad.
  • Lav dressingen ved at blande alle ingredienserne i en skål (pånær appelsinsaft).
  • Hæld dressingen over rødbederne.
  • Kom det ovnfaste fad i ovnen. Bages til rødbederne er møre, det tager ca. 35-45 minutter. Vend rødbederne undervejs.
  • Imens snittes grønkål og kommes i en skål. Hak rødløg fint og tilsæt til skålen. Tilsæt appelsinsaft og vend det rundt.
  • Skær feta i tern og tilsæt også i skålen. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af efterfølgende.
  • Når rødbederne er færdige, kommes de (mens de er lidt lune) over i skålen med grønkål. Rør det godt rundt. Tilføj appelsin skåret i mindre stykker og top med de ristede pinjekerner. Velbekomme!

Noter

Hvis du spiser salaten som en ret i sig selv, så tilsæt eventuelt en dåse kikærter for mere mæthed.