600ggræskar (jeg brugte butternut-squash, men ellers brug hokkaidogræskar)
1dåsekikærter
1,5dlcreme fraiche 9%
1spsk.spidskommen, stødt
1 x 2 cmfrisk ingefær
3fedhvidløg, finthakket
1/4tsk.kardemomme
1tsk.koriander, stødt
1tsk.kanel
1knivspidsnelliker, stødt
1dryscayennepeber
50gsmør
1stk.løg
1dåse kokosmælk
1dåsehakkede tomater
salt
evt. citronsaft
Til servering
Ris
Yoghurt
Naanbrød
Friske koriander
Sådan gør du
Start med at skrælle græskar med en kniv. Skær derefter græskar i halve og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre tern (1 x 1 cm cirka). Kom dem i en skål.
Skyl kikærterne grundigt og tilsæt dem til skålen.
Tilsæt creme fraiche og alle krydderierne. Rør det hele rundt og lad det trække i minimum 30 minutter.
Kom smør på en varm pande. Tilsæt løg og lad det stege lidt.
Tilsæt indholdet fra skålen og steg det kort under omrøring.
Tilsæt nu kokosmælk og dåsen med de hakkede tomater. Rør det rundt og tilsæt lidt salt.
Lad nu retten simre til græskar er mørt - men stadig har bid.
Smag retten til med citronsaft og salt.
Serveres med ris, naanbrød, yoghurt og naanbrød. Velbekomme.