Go Back
Udskriv

Vegetarisk butter chicken

Ret Aftensmad, Gryderet
Køkken Indisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 600 g græskar (jeg brugte butternut-squash, men ellers brug hokkaidogræskar)
  • 1 dåse kikærter
  • 1,5 dl creme fraiche 9%
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 1 x 2 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1/4 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids nelliker, stødt
  • 1 drys cayennepeber
  • 50 g smør
  • 1 stk. løg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt
  • evt. citronsaft

Til servering

  • Ris
  • Yoghurt
  • Naanbrød
  • Friske koriander

Sådan gør du

  • Start med at skrælle græskar med en kniv. Skær derefter græskar i halve og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre tern (1 x 1 cm cirka). Kom dem i en skål.
  • Skyl kikærterne grundigt og tilsæt dem til skålen.
  • Tilsæt creme fraiche og alle krydderierne. Rør det hele rundt og lad det trække i minimum 30 minutter.
  • Kom smør på en varm pande. Tilsæt løg og lad det stege lidt.
  • Tilsæt indholdet fra skålen og steg det kort under omrøring.
  • Tilsæt nu kokosmælk og dåsen med de hakkede tomater. Rør det rundt og tilsæt lidt salt.
  • Lad nu retten simre til græskar er mørt - men stadig har bid.
  • Smag retten til med citronsaft og salt.
  • Serveres med ris, naanbrød, yoghurt og naanbrød. Velbekomme.

Noter

Retten kan sagtens fryses.