Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Udskriv
Pasta med græskarsauce og stegte svampe
Ret
Aftensmad
Køkken
Vegetarisk
Antal
4
personer
Forfatter
Stinna
Ingredienser
Græskarsauce
1
stk.
hokkaidogræskar (lille/medium)
0,5-0,7
l
fløde (halvdelen kan sagtens skiftes ud med mælk)
(mængden afhænger af, hvor stort dit græskar er)
salt og peber
Stegte svampe
400
g
svampe (jeg bruger hvide champignions)
2
spsk.
smør
1
stk.
stort rødløg
2
fed
hvidløg
2
tsk.
soyasauce
1
lille
håndfuld frisk salvie
Tilbehør
2
pakker
frisk pasta (gerne fuldkorn)
revet parmesanost
salvieblade
Sådan gør du
Græskarsauce
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Vask græskar grundigt. Det skal ikke skrælles, hvis du køber et økologisk græskar.
Halvver græskar og fjern kernerne. Skær græskar i mindre stykker og kom det på en bageoplade beklædt med bagepapir. Bages til det er mørt.
Når græskar er mørt blendes det med fløde, salt og peber. Kom det i en dyb pande eller gryde.
Stegte svampe og løg
Imens skæres svampe og løg i skiver. Kom smør på en pande og tilsæt svampe og løg. Hak hvidløg fint og tilsæt det til panden.
Tilsæt soyasauce og lad det stege, til svampene og løg er blevet godt stegt og gyldent.
Tilsæt finthakket salvie.
Servering
Når græskarsaucen er færdig, koges pasta i letsaltet vand. Når pasta er færdigkogt, vendes det i panden med græskarsauce. Vend det godt rundt.
Server pasta med stegte svampe, revet parmesan og salvie. Velbekomme.
Noter
Tilsæt lidt mere væske, fx mælk, hvis saucen er for tyk.