Go Back
pasta med græskarsauce og stegte svampe
Udskriv

Pasta med græskarsauce og stegte svampe

Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Græskarsauce

  • 1 stk. hokkaidogræskar
  • 0,5 l fløde (halvdelen kan sagtens skiftes ud med mælk)
  • salt og peber

Stegte svampe

  • 400 g svampe (jeg bruger hvide champignions)
  • 2 spsk. smør
  • 1 stk. stort rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. soyasauce
  • 1 lille håndfuld frisk salvie

Tilbehør

  • 2 pakker frisk pasta (gerne fuldkorn)
  • revet parmesanost
  • salvieblade

Sådan gør du

Græskarsauce

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask græskar grundigt. Det skal ikke skrælles, hvis du køber et økologisk græskar.
  • Halvver græskar og fjern kernerne. Skær græskar i mindre stykker og kom det på en bageoplade beklædt med bagepapir. Bages til det er mørt.
  • Når græskar er mørt blendes det med fløde, salt og peber. Kom det i en dyb pande eller gryde.

Stegte svampe og løg

  • Imens skæres svampe og løg i skiver. Kom smør på en pande og tilsæt svampe og løg. Hak hvidløg fint og tilsæt det til panden.
  • Tilsæt soyasauce og lad det stege, til svampene og løg er blevet godt stegt og gyldent.
  • Tilsæt finthakket salvie.

Servering

  • Når græskarsaucen er færdig, koges pasta i letsaltet vand. Når pasta er færdigkogt, vendes det i panden med græskarsauce. Vend det godt rundt.
  • Server pasta med stegte svampe, revet parmesan og salvie. Velbekomme.

Noter

Tilsæt lidt mere væske, fx mælk, hvis saucen er for tyk.