Go Back
Udskriv

Gnocchi af søde kartofler

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk, Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

gnocchi af søde kartofler:

  • 300 g søde kartofler
  • 50 g parmesanost eller anden fast ost
  • 1 stk. æg
  • salt
  • peber
  • 200 g durummel

sauce:

  • lidt olie
  • 6 stk. cherrytomater
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stk. forårsløg
  • parmesanost
  • 1/2 dl fløde eller soyafløde
  • frisk oregano

Sådan gør du

  • Først laves gnocchi.
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i tern.
  • Kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
  • Når de er møre hældes vandet fra. De søde kartofler kommes i en skål og blandes med fintrevet parmesanost, æg, salt, peber og durummel.
  • Nu skal de små gnocchi laves. Jeg fulgte denne video fra youtube, men ellers vil jeg prøve at beskrive det kort her.
  • Kom dejen på et meldrysset bord. Form dejen som et brød og skær en skive af. Husk en del mel, så de ikke klistrer fast på bordet.
  • Skiven trilles til en lang pølse, som skæres i små stykker. Hver lille stykke trilles til en kugle og den lille kugle rulles med en gaffel, så den får de små fine striber. Alternativt kan man købe et specielt gnocchijern, som jeg købe i italien.
  • Placer de ukogte gnocchi på en tallerken med godt med mel, så de ikke klistrer sammen.
  • Gnocchierne koges i letsaltet vand, til de kommer til overfladen eller de føles færdige.
  • Nu skal de steges og saucen skal laves.
  • Kom lidt olie på en pande.
  • Tilsæt fintsnittet forårsløg og hvidløg og lad det stege, til løg er blevet klare.
  • Skær cherrytomater i halve og tilsæt dem til panden.
  • Hæld gnocchierne over i panden og lad dem stege lidt, så de får en smule farve.
  • Tilsæt revet parmesanost og en smule fløde. Smag til med salt og peber.
  • Ved servering drysses panden med frisk oregano.
  • Velbekomme!