Go Back
+ servings
Aloo gobi
Udskriv

Aloo gobi - vegetarisk indisk ret med blomkål og kartofler

Ret Aftensmad
Køkken Indisk, Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Aloo gobi:

  • 300 g kartofler
  • 1 stk. blomkål
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 x 2 cm frisk ingefær
  • 1/2 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. garam masala blandingskrydderi
  • 3/4 tsk. tørrede koriander stødt
  • 1 stk. dåse hakkede tomater
  • 5 dl vand
  • salt
  • saft af 1/2 lime

Tilbehør:

  • yasminris
  • eventuelt lidt creme fraiche eller soyayoghurt

Sådan gør du

  • Start med at skære kartoflerne i tern og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
  • Snit løg, hvidløg og ingefær fint. Kom lidt olie på en pande og steg løg, hvidløg og ingefær et minuts tid.
  • Tilsæt spidskommen, garammasala, koriander og steg det med et øjeblik.
  • Tilsæt hakkede tomater og vand.
  • Når kartoflerne har kogt ca. 10 minutter, kommes de på panden sammen med hakket blomkål.
  • Lad retten koge til kartofler og blomkål er møre.
  • Smag til med salt og limesaft.
  • Spises med kogte ris.
  • Velbekomme!