Go Back
Udskriv

Speltotto med græskar

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1/2 stk. hokkaidogræskar
  • 1 stk. rødløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 3 dl perlespelt speltkorn
  • 2 dl hvidvin
  • 9 dl bouillon vi brugte grøntsagsbouillon
  • 30 g tørrede kantareller
  • 3 spsk. citronsaft
  • 30-50 g parmesan
  • salt og peber

topping-idéer

  • æble, stegte svampe, bredbladet persille.

Sådan gør du

  • Tænd oven på 200 grader varmluft.
  • Hvis du bruger tørrede svampe, så skal de lige ligges i blødt lidt, så kom dem i en skål og tilsæt lunt vand.
  • Start med at skære græskaret i halve og tag kernerne ud.
  • Kom det halve græskar på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag græskaret, til det er mørt. Det tager ca. 20 minutter.
  • Imens hakkes løg og hvidløg fint.
  • Kom olie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. De skal ikke blive brune, men lidt gyldne.
  • Tilsæt nu perlespelt til gryden og lad det koge et minuts tid.
  • Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.
  • Herefter tilsættes bouillon lidt ad gangen, til perlespelt næsten er færdigt.
  • Hvis du vil have stegte svampe på som topping, så steg et par svampe i olie og drys med salt og peber. Gem dem til speltottoen er færdig.
  • Udhul græskar, så det kun er kødet der bruges. Kom dette i gryden sammen med svampene.
  • Når græskar er kogt ud, tilsættes citronsaft, salt og peber.
  • Tag gryden af blusset og tilsæt parmesan. Rør godt rundt.
  • Toppes med frisk parmesan, eventuelt æble og persille.
  • Velbekomme!