Go Back
Indisk
Udskriv

Indisk karry med blomkål og gulerødder

Ret Aftensmad
Køkken Indisk, Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 300 g kartofler
  • 300 g blomkål et lille hoved
  • 80 g skalotteløg 4 små
  • 2 fed hvidløg
  • 2 x 2 cm frisk ingefær
  • 1 stk. orange eller rød peberfrugt
  • 100 g gulerødder 3 stk.
  • 3 g frisk rød chili hvad der svarer til ca. 3 cm
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. peber
  • 2 tsk. salt
  • 1 stk. dåse hakkede tomater
  • 5 dl vand
  • saft af 1/2 lime
  • evt. 1 dl fløde eller kokosmælk

Tilbehør:

  • ris
  • frisk koriander
  • creme fraiche

Sådan gør du

  • Start med at vaske kartoflerne og skær dem i mellemstore tern. Kom kartoflerne i letsaltet vand og kog dem i ca. 10 minutter.
  • Skær blomkål i mellemstore tern. Hak løg og hvidløg fint. Riv eller snit ingefær fint.
  • Skær peberfrugt og gulerødder i tern.
  • Kom olie i en stor pande.
  • Tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt så resten af grøntsagerne (og de kogte kartofleog finthakket chili.
  • Tilsæt alle krydderierne, hakkede tomater, vand og lad det simre i omkring 15 minutter.
  • Smag til med limesaft og salt.
  • Tilsæt fløde / kokosmælk hvis du ønsker en mere cremet sauce.
  • Retten spises med kogte ris, pandebrød, creme fraiche og lidt frisk koriander.
  • Velbekomme!