Go Back
Udskriv

Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær

Opskriften herunder rækker til fire personer, hvis suppen serveres med lidt topping og brød til.
Ret Aftensmad, Suppe
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1 stk. hokkaidogræskar (mellemstørrelse)
  • 1 stk. stor sød kartoffel (alternativt brug kartoffel eller gulerod)
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 stk. lille klump frisk gurkemeje, eller brug 1/2-1 tsk. tørret
  • 2 tsk. paprika
  • 3 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. soyasauce
  • 5 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber
  • citronsaft
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg det i olie i en gryde.
  • Skræl græskaret og tag kernerne ud. Skræl også den søde kartoffel.
  • Skær græskar og kartoffel i tern og kom det i gryden.
  • Kom ingefær, gurkemeje, paprika, karry og spidskommen i gryden. Lad det stege et minut under omrørring.
  • Kom vand og kokosmælk i.
  • Kog til græskar og sød kartoffel er mørt.
  • Blend suppen. Smag til med soya, citronsaft, salt og peber.
  • Server med ristede græskarkerner og eventuelt lidt ris. Velbekomme!

Noter

Du kan sagtens lave suppen dagen i forvejen og blot varme den op igen i en gryde.