Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Udskriv
Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær
Opskriften herunder rækker til fire personer, hvis suppen serveres med lidt topping og brød til.
Ret
Aftensmad, Suppe
Køkken
Vegetarisk
Forb. tid
15
minutter
Tilb. tid
30
minutter
Antal
4
portioner
Forfatter
Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
1
stk.
hokkaidogræskar (mellemstørrelse)
1
stk.
stor sød kartoffel (alternativt brug kartoffel eller gulerod)
2
stk.
løg
2
fed
hvidløg
3
cm
frisk ingefær
1
stk.
lille klump frisk gurkemeje, eller brug 1/2-1 tsk. tørret
2
tsk.
paprika
3
tsk.
karry
1
tsk.
spidskommen
2
spsk.
soyasauce
5
dl
vand
1
dåse
kokosmælk
salt og peber
citronsaft
olie til stegning
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg og steg det i olie i en gryde.
Skræl græskaret og tag kernerne ud. Skræl også den søde kartoffel.
Skær græskar og kartoffel i tern og kom det i gryden.
Kom ingefær, gurkemeje, paprika, karry og spidskommen i gryden. Lad det stege et minut under omrørring.
Kom vand og kokosmælk i.
Kog til græskar og sød kartoffel er mørt.
Blend suppen. Smag til med soya, citronsaft, salt og peber.
Server med
ristede græskarkerner
og eventuelt lidt ris. Velbekomme!
Noter
Du kan sagtens lave suppen dagen i forvejen og blot varme den op igen i en gryde.