Go Back
Linsesuppe med kokosmælk
Udskriv

Linsesuppe med kokosmælk

Ret Aftensmad, Suppe
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. karry
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1/2 spsk. koriander, stødt
  • 200 g røde splitlinser
  • 1 lille klump ingefær
  • 170 g kartoffel
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3-5 dl vand med grøntsagsboullion
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg. Det skal bare hakkes groft, da suppen skal blendes.
  • Svits løg, hvidløg og krydderier i olie på panden. Tilsæt linser og rør godt rundt.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem i gryden. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og vand. Hold lidt igen med vand og tilsæt det evt. løbende. Lad suppen koge til kartoflerne og linserne er møre (ca. 30 minutter).
  • Nu blendes suppen med en stavblender. Smag til med salt. Serveres med en klat skyr og lidt friske tomater, samt brød til.