Go Back
+ servings
Udskriv

Vegetarisk borscht - suppe med rødbede

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk, Østeuropæisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 2 stk. løg
  • 3 stk. rødbeder (mellemstore)
  • 1/2 stk. knoldselleri
  • 3 stk. gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1/2 stk. spidskål
  • 0,7 l vand med grøntsagsbouillion (evt. mere)
  • 4 stk. tørrede lauerbærblade
  • salt og peber
  • lidt frisk rød chili
  • 2 dl røde linser (splitlinser)
  • 25 g smør
  • 1 stk. citron, saft heraf

Tilbehør

  • persille
  • creme fraiche

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg og hvidløg, det behøver ikke at hakkes alt for fint.
  • Kom olie i en pande og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Vask og skræl rødbeder, knoldselleri og gulerødder.
  • Riv rødbederne groft. Knoldselleri og gulerødder skal blot hakkes fint.
  • Kom ovenstående i gryden og tilsæt de hakkede tomater og tomatpuré.
  • Snit spidskål fint og tilsæt i gryden.
  • Tilsæt nu bouillionvand, salt, peber, lidt rød chili og de røde linser.Kom smør i og lad nu suppen koge nogle timer. Tilsæt vand løbende, så det hele tiden har konsistens som en suppe.
  • Suppen smages til med citronsaft, salt og chili.
  • Serveres med creme fraiche, persille og et stykke brød til. Velbekomme!