Go Back
Udskriv

Spicy thai gulerodssuppe

Ret Aftensmad, Suppe
Køkken Asiatisk, Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 2-3 tsk. rød karrypasta eller grøn karrypasta
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 lille rod frisk gurkemeje (kan undlades)
  • 500 g gulerødder
  • 3 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk. agavesirup, sukker eller andet sødt
  • salt
  • 1 stk. lime, saft herfra
  • 1 tsk. soyasauce

Topping

  • saltede peanuts
  • lidt rød chili
  • friske koriander

Sådan gør du

  • Kom lidt olie i en gryde.
  • Start med at hakke løg og hvidløg. Tilsæt det til gryden og lad det stege lidt.
  • Tilsæt karrypasta, finthakket ingefær, finthakket gurkemeje og hakkede gulerødder. Det behøves ikke at hakkes for fint, da suppen skal blendes.
  • Tilsæt vand og kokosmælk. Lad suppen koge, til gulerødderne er møre.
  • Blend suppen og tilsæt agavesirup, salt, limesaft og soyasauce.
  • Smag suppen til med salt og limesaft. Velbekomme.