Go Back
Udskriv

Cremet pastaret med peberfrugtsauce og fløde

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Dette skal først i ovnen:

  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 10 stk. cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olie
  • salt eller peber
  • 1 lille håndfuld frisk timian

Disse ingredienser skal i panden/gryden:

  • 400 g pasta + vand og salt (vi brugte en glutenfri pastavariant, men alle typer kan bruges)

Til saucen skal dette bruges:

  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 1 stk. rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • lidt frisk chili
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • 1/4 L piskefløde(jeg tror sagtens at man kan bruge soyafløde også)
  • 30 g parmesanost

Topping

  • frisk timian
  • evt. lidt kikærter stegt i lidt soyasauce

Sådan gør du

  • Tæt ovnen på 200grader (varmluft).
  • Først laves det der skal i ovnen. Skær peberfrugt i store tern, halver cherrytomaterne og kom begge dele i et ovnfast fad sammen med revet hvidløg. Hæld olie over og drys med salt og peber. Bland det godt sammen og tilsæt frisk timian. Kom det i ovnen i 15 minutter.
  • Kog pastaen i en gryde/ dyb pande.Imens forberedes saucen. Skær peberfrugt, rødløg, hvidløg og chili i store stykker.
  • Kom lidt olie på en pande og tilsæt de skårne grøntsager. Steg dem i ca. 5 minuter og blend det derefter i en foodprocessor/blender. Kom evt. en smule vand ved.
  • Nu skal det hele samles i en stor pande. Kom pasta, den blendede sauce, de bagte grøntsager og fløde i en stor pande. Bland det hele sammen og tilsæt parmesanost.
  • Retten serveres med ekstra parmesanost og timian. Velbekomme.