Go Back
Udskriv

Indisk vegetarret - kikærter i cashewnødder sauce

Ret Aftensmad
Køkken Indisk, Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Saucen

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. garam masala (indisk blandingskrydderi)
  • 50 g usaltede cashewnødder
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. tomatpure
  • lidt chili (kan undlades)
  • 1/2 tsk. stødt gurkemeje
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1/2-1 tsk. salt

Resten

  • olie til stegning
  • 1 lille håndfuld friske koriander, hakkede
  • 1 spsk. sultana rosiner (de lyse rosiner)
  • 2 dåser kikærter
  • 170 g champignon
  • 3 dl vand

Til servering

  • yasminris
  • naanbrød
  • friske koriander

Sådan gør du

  • Først skal krydderiblandingen til saucen laves.
  • I en minihakker/food processor kommes løg og hvidløg. Hak/blend det, til det er finthakket.
  • Tilsæt cashewnødder, citronsaft, tomatpure, chili, gurkemeje, creme fraiche og salt. Blend igen, til det er fint blendet (der må gerne være nogle stykker i).
  • Kom olie på en pande.Tilsæt krydderiblandingen fra foodprocessoren til panden og lad det stege 1-2 minutter. Rør rundt imens.
  • Tilsæt de hakkede koriander, sultanas rosinerne og kikærterne (husk at skylle dem grundigt inden).
  • Lad det stege lidt.Skær champignon i skiver og tilsæt dem til panden sammen med vandet.
  • Lad det småkoge i ca. 10 minutter, til saucen er jævn. Smag til med salt og citronsaft.
  • Retten serveres med ris og naanbrød - top retten med friske koriander. Velbekomme.