Go Back
Udskriv

Pasta med bagte tomater og flødesauce

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Bagte tomater

  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. lys eddike (eller balsamico kan også bruges)
  • 1 tsk. sirup
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • lidt salt og peber

Pastaretten

  • 250 g pasta
  • olie til stegning
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • salt og peber
  • lidt rød chili
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 dl fløde (almindelig piskefløde eller soyafløde)

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Først laves tomaterne. Skær tomater i halve og kom dem i et ildfast fad.
  • Kom olie, eddike, sirup, hvidløg, salt og peber i en skål og bland det godt. Hæld det over tomaterne og vend det rundt, så tomaterne er dækket af olie.
  • Sæt fadet i ovnen og bag tomaterne i ca. 20 minutter. Rør rundt i dem undervejs, hvis de bliver lidt mørke.
  • Imens laves resten af retten.
  • Kog pastaen i letsaltet vand.
  • Kom lidt olie i en stor dyb pande.
  • Hak løg, hvidløg og peberfrugter og tilsæt det til panden. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt salt, peber, chili og tomatpure.
  • Tilsæt nu fløde og lad det simre ved lav varme.
  • Når tomaterne er færdige kommes de i retten.
  • Tilsæt det kogte pasta og rør det hele rundt.
  • Velbekomme.