Go Back
Udskriv

Marrokansk gulerodssalat med kikærter og pistacienødder

Ret Salat
Køkken Mellemøstlig
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Salat

  • 300 g gulerødder
  • 1 dåse kikærter
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 2 stk. forårsløg

Dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1/2 stk. lime (saften heraf)
  • 1 tsk. sirup
  • salt og peber
  • lidt rød chili
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. paprika
  • 1 drys cayennepeber

Topping

  • pistacienødder
  • fetaost /salatost
  • 4 stk. tørrede abrikoser / tørrede dadler

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kom dem på et salatfad.
  • Skyl kikærter grundigt og tilsæt dem til fadet.
  • Hak persille og mynte groft (eller fint hvis du ønsker det). Snit forårsløg og kom det hele på fadet.
  • Ingredienserne til dressingen røres sammen i en lille skål.
  • Hæld dressingen over salaten og rør det godt rundt.
  • Top salaten med hakkede pistacienødder, fetaost og tørrede abrikoser skåret i mindre stykker.
  • Velbekomme!