Go Back
Udskriv

Squashfrikadeller - vegetardeller med squash og parmesan

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 10 stk.
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 500 g revet squash (1 stor eller 2 små)
  • salt til squash
  • 1 stk. æg
  • 1 dl havregryn (grovvalsede er bedst)
  • 30 g parmesanost, hakket
  • 2 spsk. hvedemel
  • peber
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  • Start med at rive squash groft på et rivejern.
  • Kom det i en skål og kom en del groft salt over. Rør det rundt og lad det stå i ca. 15 minutter. Dette er for at saltet trækker en del af vandet ud af squash.
  • Skyl squash grundigt og pres så meget væske ud som muligt - jeg kom det i en sigte og pressede vandet ud med hånden.
  • Kom squash i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Der skal ikke mere salt i, da squash har noget salt på sig allerede. Bland det godt rundt.
  • Kom olie på en pande og varm den til lidt over middelvarme.
  • Med en ske formes dellerne, evt. med hænderne.
  • Kom en squashfrikadelle på anden og tryk den en smule flade. Steg dem til de er godt gyldne på begge sider.
  • Velbekomme. Opbevares i køleskabet.