Go Back
Ærterisotto
Udskriv

Ærterisotto

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • olivenolie til stegning
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • 4 dl risottoris
  • 1 L varm bouillionvand (brug en grøntsagsbouillionterning og opløs i vandet)
  • 50-100 g parmesanost (smag til - alt efter hvor ostet en smag du ønsker)
  • salt og peber

Ærtepure

  • 200 g frosne ærter (optøet)
  • 60 g smør
  • 1/2 dl vand

Topping / til severing

  • ekstra parmesanost
  • lidt olivenolie

Sådan gør du

  • Start med at komme olie i en gryde. Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt det til gryden og lad det stege, til løgene er klare - de må ikke blive brune.
  • Tilsæt risottoris og lad dem stege et minuts tid. Tilsæt hvidvin og rør godt rundt. Lad hvidvinen simre væk.
  • Tilsæt nu bouillionvæsken løbende, så risene hele tiden er dækket af vand. Rør godt rundt.
  • Imens risene koger, laves ærtepure. Kom de optøede ærter, smør og vand i en blender. Blend det sammen. Konsistensen må godt være lidt grov.
  • Når risene er færdigkogte tilsættes ærtepure, revet parmesanost, salt og peber. Rør godt rundt. Smag til med salt og parmesanost.
  • Ærterisottoen toppes med ekstra parmesanost. Velbekomme.