Udskriv
Græske kartofler
Ret Aftensmad
Køkken Græsk, Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk
- 1 kg kartofler
- 1/2 dl olivenolie
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 1 stk. stort hvidløg, presset
- 1/2 tsk. stødt paprika
- 1/2 tsk. salt
- skal af 1/2 citron, fint revet på et rivejern
Start med at tænde ovnen på 225 grader (alm ovn, ikke varmluft).
Vask kartoflerne godt. Skær dem i både. Placer dem på en bageplade med bagepapir.
Rør ingredienserne til marinaden i en skål.
Hæld marinaden over kartoflerne og vend det godt rundt.
Sæt bagepladen med kartoflerne i ovnen. Bag dem 15 min og vend dem herefter. Bages yderligere 15 minutter.
Efter de 30 minutter skrues temperaturen op på 250 grader. Bages i 10-15 minutter, til kartoflerne er sprøde og lidt mørke.
Velbekomme.