Persisk auberginegryderet med tomat, hvidløg og krydderier
Persisk vegetarret. Mængden er til fire personer, hvis det er som tilbehør til andet mad også.
Ret Aftensmad
Køkken Persisk
Forb. tid 10minutter
Tilb. tid 30minutter
Antal 4personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
1stk.aubergine
2spsk.salt
1spsk.olivenolie
2stk.løg
4fedhvidløg
1/2-1tsk.kanel, stødt
1/2-1tsk.spidskommen, stødt
1/2-1tsk.paprika, stødt
1/2-1tsk.gurkemeje, stødt
6stk.tomater
1/2dlvand
1lillehåndfuld frisk mynte
Sådan gør du
Start med at skære auberginen i mindre tern, ca 2x2 cm (ikke så vigtigt). Kom dem i en skål med kold vand og drys groft salt i vandet. Rør det rundt. Lad auberginerne stå i 15 minutter.
Hak løg og hvidløg. Kom olie på en pande og varm det op til middel varme. Tilsæt løg og lad det stege, til løgene er blevet klare/gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og krydderier og lad det stege lidt igen - 1-2 minutter.
Hæld vandet fra auberginen. Tilsæt aubergine til panden.
Lad det stege i ca. 10 minutter, til auberginen er begyndt at blive blød.
Skær tomaterne i halve. Fjern kernerne. Skær tomaterne i halve og tilsæt dem til panden. Tilsæt vand.
Kom låg på panden og lad det stege/koge ved lav varme i ca. 20 minutter.
Smag retten til med salt. Tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver for tørt.
Hak til sidst frisk mynte og bland i. Serveres varm som tilbehør eller som fyld i pandekage.