Go Back
Udskriv

Vegetarisk bolognese - linsebolognese

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 stk. dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 stk. gulerødder
  • 3 dl vand
  • ½ stk. dåse kokosmælk
  • 200 g røde linser
  • ½ dl rødvin
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 300 g fuldkornsspaghetti

topping:

  • friskrevet parmesan

Sådan gør du

  • Hak løget, og pres hvidløgene. Svits det sammen i olivenolie i en stegepande, indtil løgene begynder at blive gyldne.
  • Tilsæt tomatpure, og lad det stege med et par minutter, inden hakkede tomater, basilikum, oregano, timian, vand, kokosmælk, linser og rødvin tilsættes.
  • Hak gulerødder, og tilsæt dem til gryden.Bring gryden i kog, og lad den simre, til linserne har optaget alt væsken.
  • Lad linse-bolognesen simre – jo længere tid, jo mere smag får den.
  • Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  • Smag bolognesen til med salt og peber, og servér med spaghetti og friskrevet parmesan.
  • Velbekomme!