Udskriv
Grøntsagstærte
Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk
Bund
- 1 dl groft mel
- 2 dl hvedemel
- 1 dl creme fraiche/ skyr
- 1/2 dl olivenolie
- salt
Grøntsager
- 1 porre
- 10 cherrytomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille håndfuld bredbladet persille
Æggemasse med hytteost
- 4 æg
- 200 g hytteost
- salt
- peber
- 1/2 dl mælk (alm. eller havremælk)
Tærtebund
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
Bland alle ingredienserne i en skål. Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.
Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Prik dejen med en gaffel. Bag tærtebunden i 10 minutter i en forvarmede ovn.
Æggemasse med hytteost
Kom æg, hytteost, mælk, salt og peber i en skål. Rør det godt sammen.
Når tærtebunden er bagt, kommes grøntsagerne på tærtebunden og æggemassen hældes over.
Kom tærten i ovnen i 30-40 minutter. Hold øje med den, der er forskel på ovne.
Velbekomme.