Go Back
+ servings
Udskriv

Grøntsagstærte

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Bund

  • 1 dl groft mel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl creme fraiche/ skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • salt

Grøntsager

  • 1 porre
  • 10 cherrytomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille

Æggemasse med hytteost

  • 4 æg
  • 200 g hytteost
  • salt
  • peber
  • 1/2 dl mælk (alm. eller havremælk)

Sådan gør du

Tærtebund

  • Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Bland alle ingredienserne i en skål. Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
  • Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.
  • Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Prik dejen med en gaffel.
    Bag tærtebunden i 10 minutter i en forvarmede ovn. 

Grøntsager

  • Vask grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Hak persille fint. Kom det i en skål, til det skal i tærten. 

Æggemasse med hytteost

  • Kom æg, hytteost, mælk, salt og peber i en skål. Rør det godt sammen.
  • Når tærtebunden er bagt, kommes grøntsagerne på tærtebunden og æggemassen hældes over. 
  • Kom tærten i ovnen i 30-40 minutter. Hold øje med den, der er forskel på ovne. 
  • Velbekomme.