Go Back
Marrokansk dip med tomater og aubergine - Zaalouk
Udskriv

Marrokansk dip - zaalouk

Ret Tilbehør
Køkken Marrokansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 3 store tomater
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1/3 tsk. kanel
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • lidt tørret chili
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 220grader (gerne på grill funktion, ellers så på alm. over- og undervarme).
  • Skær auberginerne i halve. Hæld lidt olie over og kom dem i et ildfast fad. Bages til de er gyldenbrune - ca. 15-20 minutter i ovnen. 
  • Kom lidt olie på en pande. Skær tomater i mindre stykker og kom dem på panden. Lad dem stege, til de begynder at blive bløde. 
  • Tilsæt finthakket hvidløg, kanel, spidskommen og paprika på panden. 
  • Når auberginerne er gyldne, tages de ud af ovnen. Skrab fyldet ud af dem (nemmest med to gafler) og kom fyldet på panden. Tilsæt hakket bredbladet persille.
  • Lad det hele stege under omrøring i ca. 15 minutter, eller til det hele er blandet godt sammen og minder om en dip. 
  • Tilsæt citronsaft, salt og peber. Serveres lun. Hæld lidt olie over inden servering.
  • Velbekomme. 

Noter

Opskriften er blandt andet inspireret fra denne opskrift.