Go Back
Spidskålssalat
Udskriv

Spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og pinjekerner

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Salat

  • 1 lille spidskål
  • 2 stk. æbler
  • 1 stk. rødløg

Dressing

  • 1 dl græsk yoghurt (eller anden tykt surmælksprodukt)
  • 1 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 1 tsk. æblecidereddike (eller citronsaft)
  • salt
  • peber

Topping

  • 1 håndfuld pinjekerner eller mandler

Sådan gør du

Salat

  • Start med at vaske spidskål. Skær det helt fint i tynde strimler. Jeg brugte min foodprocessor, som gjorde arbejdet på ingen tid. 
  • Skær løg i helt tynde skiver også, eller hak det fint. Det samme med æblet.
  • Kom spidskål, løg og æble i en skål.

Dressing

  • I en lille skål blandes alle ingredienser til dressingen. Hæld det over salaten og vend det hele godt rundt.

Servering

  • Server salaten med ristede pinjekerner eller ristede mandler. Kernerne ristes på en tør pande. Drys dem over salaten.
  • Velbekomme.

Noter

Hvis du ikke er vild med eddike, kan dette sagtens undlades.
Salaten kan sagtens laves nogle timer før og sættes i køleskabet. Den er bedst den dag den bliver lavet, da æblerne ellers kan blive brunlige i farven. Ellers kan du lave salaten og blot vente med at tilføje æbler, så de blot kommes i lige inden servering.
Tilsæt evt. 100g edamamebønner (uden bælg) for større mæthed.