Go Back
Udskriv

Indisk dahl med græskar

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 50 g frisk ingefær
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. garam masala kan undlades - men jeg er vild med smagen
  • 500 g hokkaido græskar
  • rød chili efter smag
  • 200 g røde linser splitlinser
  • 5 dl vand med grøntsagsboullion
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt efter smag
  • serveres med ris
  • peanuts
  • forårsløg
  • friske koriander

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og ingefær fint.
  • Skær skrællen af græskar og skær 'kødet' i tern - ikke alt for små.
  • Kom olie på panden og varm den godt op.
  • Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander og garam masala på panden og lad det stege lidt ved høj varme.
  • Skru lidt ned for varmen.
  • Tilsæt fintsnittet chili.
  • Tilsæt nu græskar, røde linser, flåede tomater, boullionvand og kokosmælk.
  • Lad det hele koge 1 times tid, til linserne og græskar er møre og gerne kogt ud.
  • Kog ris efter anvisning på posen.
  • Jo længere tid linserne koger i retten, jo bedre. Smag til med salt og krydderier undervejs. Tilsæt evt. lidt mere vand løbende.
  • Serveres i skåle med ris, dahl, peanuts, forårsløg og frisk koriander.
  • Velbekomme!

Noter

Retten kan sagtens fryses.