Go Back
Udskriv

Kisir - tyrkisk bulgursalat

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 250 g bulgur ukogt
  • 6 dl vand

dressing:

  • 2 spsk. tomatpure
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sirup
  • salt
  • peber
  • lidt tørret chili

grønt:

  • 5 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 1 lille agurk
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  • Kom bulgur i en skål.
  • Kog 6 dl vand og hæld det over bulguret.
  • Sæt låg på skålen (fx en tallerken) og lad det trække i 20 minutter.
  • Imens laves resten.
  • Kom tomatpure, olie, citronsaft, sirup, salt, peber og chili i en skål. Rør det godt sammen.
  • Skær cherrytomater i mindre stykker, snit rødløg fint, skær agurk i mindre stykker og hak krydderurterne lidt groft.
  • Når bulgur er færdigt (og kølet en smule af), blandes alle bulgur med dressingen. Sørg for at det er godt vendt sammen. Tilsæt grøntsagerne og krydderurterne og vend det rundt.
  • Smag til med citron og salt.
  • Velbekomme.

Noter

Salaten smager også skønt med feta til.