Go Back
Udskriv
Recipe Image
Udskriv
Vegetarisk indisk curry
Ret
Aftensmad
Køkken
Indisk
Forb. tid
20
minutter
Tilb. tid
40
minutter
Samlet tid
1
time
Antal
4
personer
Forfatter
Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
400
g
kartofler
ukogte
1
løg
2
fed
hvidløg
1
rød peberfrugt
olie til stegning
1,5
spsk.
garam masala
1
tsk.
stødt spidskommen
1
tsk.
stødt koriander
1
tsk.
kanel
1/2
tsk.
stødt kardemomme
1
knivspids nelliker
1
dåse hakkede tomater
1
stor dåse kokosmælk
2
dl
vand
muligvis mere
1
dåse kidneybønner
1
dl
røde linser
salt
Serveres med
Brune ris til 4 personer
Naanbrød
friske koriander til topping
Sådan gør du
Vask kartofler og skær dem i halve.
Kog dem i letsaltet vand i 10 minutter. Imens startes der på curryen.
Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i tern.
Kom olie på en dyb pande (eller gryde) og tilsæt løg, hvidløg og alle krydderierne.
Lad det stege, til løgene er blevet lidt møre.
Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Tilsæt dem på panden.
Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, vand, kidneybønner og røde linser.
Lad retten koge, til kartofler og røde linser er kogt færdige.
Der skal muligvis tilsættes mere vand, da både kartofler og linser suger en del væske.
Lad det simre på komfuret, mens der koges ris.
Smag retten til med salt.
Serveres i en skål med brune ris, naanbrød og lidt friske koriander på toppen.
Velbekomme!
Noter
Retten kan med fordel laves dagen i forvejen.