Go Back
Udskriv

Vegetarisk indisk curry

Ret Aftensmad
Køkken Indisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 400 g kartofler ukogte
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • olie til stegning
  • 1,5 spsk. garam masala
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 knivspids nelliker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 2 dl vand muligvis mere
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dl røde linser
  • salt

Serveres med

  • Brune ris til 4 personer
  • Naanbrød
  • friske koriander til topping

Sådan gør du

  • Vask kartofler og skær dem i halve.
  • Kog dem i letsaltet vand i 10 minutter. Imens startes der på curryen.
  • Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i tern.
  • Kom olie på en dyb pande (eller gryde) og tilsæt løg, hvidløg og alle krydderierne.
  • Lad det stege, til løgene er blevet lidt møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Tilsæt dem på panden.
  • Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, vand, kidneybønner og røde linser.
  • Lad retten koge, til kartofler og røde linser er kogt færdige.
  • Der skal muligvis tilsættes mere vand, da både kartofler og linser suger en del væske.
  • Lad det simre på komfuret, mens der koges ris.
  • Smag retten til med salt.
  • Serveres i en skål med brune ris, naanbrød og lidt friske koriander på toppen.
  • Velbekomme!

Noter

Retten kan med fordel laves dagen i forvejen.