Go Back
Udskriv

Grønkålssalat med bagte rødbeder og krydret dressing

Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

salaten:

  • 2 store rødbeder
  • 100 g grønkål
  • 1/2 rødløg
  • 100 g feta / salatost
  • 1 avocado

dressing:

  • 1/2 dl olivenolie gerne en lidt smagsneutral variant
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1/2 tsk. stødt sort peber
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. tahin gerne en lys variant
  • 1 tsk. karry

kerneblanding:

  • 1 dl kerner/nødder i alt sesam, mandler og græskarkerner

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask rødbederne grundigt og skær dem i tern, ca. 1,5 x 1,5 cm.
  • Kom dem i et ovnfast fad.
  • Lav dressingen ved at blande alle ingredienserne i en skål.
  • Hæld dressingen over rødbederne.
  • Kom det ovnfaste fad i ovnen. Bages til rødbederne er møre, det tager ca. 35-45 minutter. Vend rødbederne undervejs.
  • Imens snittes grønkål og kommes i en skål.
  • Hak rødløg fint og tilsæt til skålen.
  • Skær feta i tern og tilsæt også i skålen.
  • Rist kernerne/nødderne på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af efterfølgende.
  • Når rødbederne er færdige, kommes de (mens de er varme) over i skålen med grønkål. Rør det godt rundt. Tilføj avocado og top med de ristede kerner.
  • Velbekomme!

Noter

Prøv også at skifte rødbeder ud med gulerødder.