Go Back
Udskriv
Recipe Image
Udskriv
Grønkålssalat med bagte rødbeder og krydret dressing
Forfatter
Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
salaten:
2
store rødbeder
100
g
grønkål
1/2
rødløg
100
g
feta / salatost
1
avocado
dressing:
1/2
dl
olivenolie
gerne en lidt smagsneutral variant
1
tsk.
honning
1
spsk.
soyasauce
1
tsk.
æblecidereddike
1/2
tsk.
stødt sort peber
1
tsk.
stødt spidskommen
1
spsk.
kanel
1
spsk.
tahin
gerne en lys variant
1
tsk.
karry
kerneblanding:
1
dl
kerner/nødder i alt
sesam, mandler og græskarkerner
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Vask rødbederne grundigt og skær dem i tern, ca. 1,5 x 1,5 cm.
Kom dem i et ovnfast fad.
Lav dressingen ved at blande alle ingredienserne i en skål.
Hæld dressingen over rødbederne.
Kom det ovnfaste fad i ovnen. Bages til rødbederne er møre, det tager ca. 35-45 minutter. Vend rødbederne undervejs.
Imens snittes grønkål og kommes i en skål.
Hak rødløg fint og tilsæt til skålen.
Skær feta i tern og tilsæt også i skålen.
Rist kernerne/nødderne på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af efterfølgende.
Når rødbederne er færdige, kommes de (mens de er varme) over i skålen med grønkål. Rør det godt rundt. Tilføj avocado og top med de ristede kerner.
Velbekomme!
Noter
Prøv også at skifte rødbeder ud med gulerødder.